2013. május 2.

Szerző:
B. Szabó Edina

Hatékony Big Data kezelés az IBM innovációjával

A szervezeti adatkezelés, mint erő­forrás kezelése, nagy terhet ró egy-egy vállalatra. Az információkból ér­kező vállalati vagy közösségi háló-zati, mobileszközökön befutó adat­tömeg nem csupán mennyiségében, de feldolgozhatóságában is komoly feladat.


Az IBM új technológiája könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb feldolgozást ígér, ezzel akár 25-ször gyorsabb elemzés is lehetővé válik. Ez az adatgyorsító technika az iparágban elsőként megalkotott BLU, amely többféle technikát egyesít.
A gyorsító ezzel lehetővé teszi, hogy a fel­használók sokkal gyorsabban jussanak hozzá a kulcsfontosságú információkhoz, s így javítsák döntéseik megalapozottságát.

A szoftver kiterjeszti az in-memory rendszerek képességeit, mégpedig úgy, hogy ha a RAM-ba a merevlemezről betöltött adatok mennyisége túllépi a memória kapacitását, a használt eszköz akkor is képes lesz e műveletek elvégzésére. Vagyis az adattömeg nagy mennyiségétől függetlenül dolgozik tovább. Emellett az általános keresést a BLU gyorsítóval kombinált rendszer a tesztidőszak alatt ezerszer gyorsabban végezte el…

A „felturbózott” újítások között az adatátugrás is szerepet kapott, vagyis amit nem kell elemeznie, azt figyelmen kívül hagyja, mint ahogy figyelmen kívül hagyja a duplikációkat. Szintén elsőként képes a végrehajtó tömörítésre is, vagyis a kicsomagolás nélkül végrehajtott elemzésre.

A Big Data portfólióba tartozó IBM PureData System for Hadoop olyan, nyílt forráskódú szakértői integrált rendszer, amely lehetővé teszi, hogy olyan, beépített szakértelemmel rendelkező komplexitás jöjjön létre, amely a vállalatok a költségcsökkentés és az információs technológia egyszerűsítése terén szerzett évtizedes tapasztalataira épül. Hatalmas mennyiségű rendezett és rendezetlen adatot képes áttekinteni és elemezni, legyen szó akár bejegyzésekről, digitális fotókról vagy videókról, online tranzakciók rekordjairól vagy mobiltelefonok helymeghatározási adatairól.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka