2015. április 1.

Szerző:
Haraszti László

Icopal hídszigetelési rendszerek

Hídszigeteléseknél Európában és hazánkban egyformán el­terjedt műszaki megoldásoknak tekinthetők a bitumenes szi­getelések. A legelterjedtebb és szakmailag is bevált rendszerek az egy-, illetve kétrétegű rendszerek, amelyek elnevezésüket az alkalmazott bitumenes lemezek rétegszáma után kapták.


Egyrétegű hídszigetelő rendszerek

Supermost CE bitumenes lemez hídszigetelő rendszer
Parafor Ponts H bitumenes hídszigetelő rendszer
Mindkét hídszigetelő lemez speciálisan kialakított termék, amely a magasan modifikált Siplast Primer® Speed SBS bitumenes kellősítővel vízszigetelési rendszert alkot.
A hídszigetelő lemezek magasan modifikált, elasztomerbitumenes, poliészterfátyol hordozóbetéttel, rendkívül nagy szakítószilárdsággal és ideálisan magas szakadó nyúlási képességgel jellemezhetők.

Felhasználási területük

Egyrétegű vízszigetelésként alkalmazhatók közúti hídpályáknál, mélyépítési szerkezetek és parkolóházak, továbbá vízi létesítmények szerkezeteinek szigeteléseként. A termék kiváló hőálló képességét a felső felületén elhelyezett keramizált zúzalékszórás biztosítja.
A magas hőmérsékletű szórt, öntött vagy hengerelt aszfaltburkolatok ráépítése elkészíthető bármilyen egyéb védőréteg elhelyezése nélkül is, a hősokkot megfelelően elviseli.

Kétrétegű hídszigetelő rendszer

Villas Híd–2 bitumenes hídszigetelő rendszer
A Villas Híd–2 hengerelt aszfalt alatti szigetelőrendszer felépítése három elemből áll:
Az első, legalsó réteg, a megfelelő letapadást biztosító Siplast Primer® Speed SBS kellő­sítő, amely a vasbeton aljzatra vagy a pálya­lemezre közvetlenül felhordható.
A szigetelés kétrétegű, az elasztomer­­bi­tu­menes lemezt – ideális tapadóképessége okán – alsó rétegként fektetik le. A felső rendszerelem a magasabb hőállóságú plasztomerbitumenes lemez, amelyet az előbbi lemezre teljes felületen ráhegesztve, zárólemezként helyeznek el.

Felhasználási területe

A Villas Híd–2 közúti szigetelőrendszer alkalmas az új és felújított vasbeton pályaszerkezetű műtárgyak, parkolók szigetelésére mind a gépkocsik pályaburkolata alatt, mind pedig a szegélyek vagy gyalogjárdák alatt, a vonatkozó ÚT 2-3.406 számú Útügyi Műszaki Előírás követelményeinek is megfe­le­lően. A kész szigetelésre az aszfaltburkolat közvetlenül ráépíthető.

Vasúti hídszigetelő rendszer

Siplast Brabant bitumenes vasúti hídszigetelő rendszer
A vasúti hidak szigetelésének egyik legfontosabb kritériuma, hogy a szigetelésre azonnal rákerülő zúzottkő ágyazat alatti átszúródás teljesen gátolva legyen, beleértve a forgalom alatti dinamikus terhelést is. A felújításoknál pedig rendkívül fontos a minél rövidebb vágányzár biztosítása. Ennek a feladatnak tökéletesen megfelel a magyarországi alkalmazási engedéllyel rendelkező Brabant szigetelési rendszer.

A Brabant rendszer felépítése

  • 4 mm vastag elasztomer modifikált bitumenes lemez poliészterfátyol hordozóbetéttel, 5 × 2 m-es tekercsben;
  • a lemezzel összedolgozott, átszúródást gátló 700 g/m² geotextília védőlemez (Geofelt MF 700).

Műszaki tanácsokkal és alkalmazási kérdésekben országosan működő tanácsadó hálózatunk készséggel áll rendelkezésre.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka