Innovációs Nap a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Pályázati és Innovációs Igazgatósága Innovációs Napot szervez, melyre 2011. május 10-én kerül sor a Tudásközpontban. A Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ és a Science, please! Projektiroda közösen koordinálja a hagyományteremtő szándékkal megrendezendő konferenciát.


 Az egyaránt uniós projektekből (TÁMOP-4.2.1-­08/1-­2008-­0004 és TÁMOP-4.2.2-08/1-2008-0011) finanszírozott szervezeti egységek kiemelt figyelmet fordítanak az egyetemen folyó innovációs tevékenységekre, s azok megvaló­sításában, az eredmények hasznosításában jelentős szerepet vállalnak. A Science, please! Innovatív Kutatói Team a környezeti károsodások bio-, környezet- és informatika­tudományi vizsgálatával, ezek eredményeiként megfogalmazott innovációkkal szolgálja a Pólus stratégiában meghatározott és ahhoz kapcsolódó oktatási és gazdaságfejlesztési célkitűzéseket. A Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központ fókuszában pedig az áll, hogy az egyetemi tudásbázist hatékonyan bekapcsolja az innovációs folyamatokba, ezáltal a kutatás-fejlesztési eredmények, találmányok a gazdaság és a társadalom számára valódi értéket képviselő innovációkká válva hasznosulhatnak. Ezekkel a folyamatokkal ismertetik meg a szélesebb szakmai közönséget az Innovációs Napon.

A rendezvényen olyan – várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó – előadások hangzanak majd el, mint Kovács L. Gábor innová­cióért felelős rektorhelyettes beszámolója a PTE kutatás-fejlesztési és innovációs stratégiájáról, vagy az újonnan felálló Nemzeti Innovációs Hivatal elnökhelyettese, dr. Vadász István prezentációja, amelyben az új szervezet célkitűzéseiről, valamint az innovációs támogatási rendszerek jövőjéről nyújt tájékoztatást.

Fókuszban az innováció

Az Innovációs Nap keretében több sikeres magyar találmányt mutatnak be, és a PTE innovatív kutatási eredményei közül is megismerkedhetnek néhány kiemelkedő szellemi alkotással az innováció iránt érdeklődő kutatók, PhD-hallgatók – részben az Innovatív Kutatói Teamek előadásai, illetve plakátkiállítás keretében. A konferencián kerül sor továbbá a tavasszal meghirdetett Feltaláló születik! elnevezésű innovatív ötletpályázat eredményhirdetésére és díjátadójára, valamint a legötletesebb pályázati munkák kiállítására.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka