2012. június 1.

Szerző:
B. Szabó Edina

iPad alkalmazások

A megfelelő alkalmazásokkal egy iPad az ember igazi asszisztensévé válhat. Az ma már a minimum, hogy távoli elérésben is elérhetővé tegyük a készüléket, ehhez elég egy jó wi-fi kapcsolat, bárhol a világon.


Mivel alkalmazás már „mindenre van”, könnyű elveszni az App Store világában. Érdemes az alapoknál kezdeni. Mindegy, hogy hasznos vagy szórakoztató alkalmazást töltünk le, a lényeg, hogy tudjuk, mire sze­retnénk használni az iPad-et. Az alkalmazások között sok az ingyenesen elérhető, némelyikért viszont fizetni kell néhány dollárt, forintot. Megéri.

Ilyen például az Instapaper, amely a színes, mozgó és tördelt szövegű weboldalakból egyszerű, olvasó­barát, mondhatni virtuális papír szintű verziót varázsol. Egy-egy hosszabb cikk vagy különlegesen tördelt oldal kifejezetten kiált érte…

A Bento, amely stílusosan egy sushi tálról kapta a nevét, kis fachokra osztja a képernyőt, amelyekbe elhelyezhetjük a számunkra legfontosabb információs modulokat: tennivalóink listáját, naptárt, telefonkönyvet e-mailekkel.

A QuickOffice Connect Mobile Suite for iPad a már jól bevált és ingyenes Dropbox segítségével dolgozik felhőben tárolt anyagainkon: úgy nyit meg, szerkeszt és ment Word, Excel és PowerPoint dokumentumokat, hogy azok fizikailag nem kerülnek az eszközre.

A ScreenChomp 1.3 elsőre egyszerű rajzeszköznek tűnik. Ereje abban rejlik, hogy a kamera vagy egy tárolt képkönyvtár fájljai egyaránt importálhatók. Ezekre jegyzetelhetünk, jelölhetünk, akár hangfelvételt is készíthetünk hozzájuk.

ScreenChomp

Az elérhető alkalmazások sora hihetetlenül hosszú, több százezer megoldás közül választhatunk. Ha igazak a hírek – és miért ne lennének azok –, akkor a jól bevált Google Maps hamarosan eltűnik az Apple-­termékekről. A cég saját térképalkalmazásának legjelentősebb újdonsága a letisztult 3D üzemmód, amely nem alapeset, de egyszerűen bekapcsolható. Egészen biztos, hogy az őszre várható iOS6 szoftvernek remek tartozéka lesz.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka