2014. augusztus 1.

Szerző:
Kulinyi Sándor fejlesztési igazgató

Irányítástechnikai eszközök hazai gyártótól

A világhírű, patinás múltú, egykori MMG Automatika Művek (MMG-AM) dolgozói által 1991-ben alapított, tisztán magyar tulajdonú cég, a Weszta-T Kft. a több mint százéves szakmai kultúra folytatójaként főképpen gáz- és olajipari létesítmények, erőművek irányítástechnikai műszereinek, rendszereinek fejlesztésével, gyártásával, kulcsrakész kivitelezésével foglalkozik. Termékeink saját fejlesztésűek és gyártásúak, így lehetőség van a standard termékek mellett speciális igényeket kiszolgáló műszerek előállítására is.


Legfontosabb termékcsaládunk, a tartályszintmérő és készletelszámoló rendszer, melyet az elődünk által lerakott alapokon újítottunk meg. Az új műszert (műszercsaládot) hazánkban is és külföldön is telepítettük, mintegy 150 tartályra. Eszközeink nemcsak atmoszferikus, hanem túlnyomásos körülmények között is alkalmasak gáz és folyadék fázisú szénhidrogén-származékok szintjének és mennyiségének mérésére. Egyik legfontosabb referenciánka Tiszai Vegyi Kombinát (TVK), melynek Olefin 1. tartályparkjában közel félszáz UVKSZ szintmérő, átlaghőmérséklet-távadó üzemel az adatokat begyűjtő, a számításokat elvégző és megjelenítő rendszerünkkel együtt.

A TVK a közeljövőben három tartályt épít új butadién üzemében. E tartályokat is a Weszta-T Kft. műszerezi és csatlakoztatja a már működő készletelszámoló rendszerhez.

A Weszta-T szintmérő műszerek további referenciái például az OPAL Zrt. tartályparkjai, a Mol Nyrt. telegdi (Románia) tartályparkja, a KEG Zrt. 4000 köbméteres cseppfolyós propán-bután tartálya, a Prímagáz Zrt. horti üzeme stb.

Weszta-T gyártmányú UVKSZ szintmérő helyszíni szerelése

Fenti műszercsalád bővítésére, elsősorban kisméretű (5 méternél kisebb méréstartományú) tartályokra fejlesztettük ki kedvező árfekvésű, magnetostrikciós elven működő szondás mérőnket, melyből 64 darabot telepítettünk már.
Ez a műszer is rendelkezik hőmérséklet- és fázishatár- (pl. víz-olaj) mérési funkcióval.

A Weszta-T műszercsaládja alapvetően szolgálhatja a jövedéki termékek korrekt elszámolását is.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka