2015. augusztus 18.

Szerző:
Kulinyi Sándor fejlesztési és kereskedelmi igazgató

Minősített magyar műszergyártó

Cégünk, az 1991-ben alapított Weszta-T Kft. tisztán magyar tulajdonú vállalkozás. Elődünk – az MMG Automatika Művek – tartályparkok, szivattyúállomások, erőművek folyamatirányítási műszereinek és rendszereinek egyik legnagyobb hazai gyártója és szállítója volt.


Az MMG AM felszámolása után a Wesz­­ta-­T Kft. alapítóinak és a megszűnt MMG-ből átigazolt munkatársaknak sikerült zökkenőmentesen átmenteni a nagy múltú, méltán világhírű elődnél megszerzett irányítástechnikai tudást és az ahhoz kapcsolódó technológiai, gyártási és piaci ismereteket.

Weszta-T műszerek az Ipar Napjai kiállításon 2015-ben

Saját fejlesztő és gyártó adottságunknak köszönhetően a cég képes speciális, különleges igényeket támasztó eszközök fejlesztésére és gyártására is.

Legfontosabb gyártmánycsoportjaink
Félvezetős érzékelőjű analóg és digitális (SMART) nyomás és nyomáskülönbség távadó család, hőmérséklet-távadók, nyomáskapcsolók, szervo rendszerű, valamint magnetrostrikciós folyadékszintmérők, hidrosztatikai nyomás mérésén alapuló szinttávadók, programozható mérésadatgyűjtő terminál (TM1), rezgéstávadók, Coriolis-erő változásának elvén alapuló tömegárammérő műszercsalád stb.

Fejlesztés alatt állnak gázérzékelő és gázveszélyjelző műszereink, elsősorban éghető gázok detektálására, valamint felszín alatti vizek szénhidrogén-szennyezésének jelzésére szolgáló eszközök.

Távadók kiszállításra várva

Rendelkezünk auditált ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszerrel. A környezetmenedzsment ISO 14001 szerint működik.
Cégünk az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., valamint a Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. minősített beszállítója.
A fenti saját műszerekre és speciális esetekben vásárolt eszközökre támaszkodva a gáz- és olajipari rendszereken kívül részt veszünk például az MVM gázturbinás csúcserőműveinek műszerezésében, továbbá rendszeresen szállítunk műszereket a PAV Zrt. részére a meglévő blokkok műszereinek korszerűsítésére. Természetesen bejelentkeztünk az épülő új blokkok beszállítói közé is.
Bízunk abban, hogy a magyar tulajdonú felhasználók fokozottan figyelembe veszik a hazai beszállítók kínálatát.
A folyamatos műszaki fejlesztést saját erőből, megnyert EU-s projektek és központi fejlesztési források bevonásával végezzük.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka