Műegyetemisták sikerei a Beckhoff XTS közreműködésével

A Beckhoff XTS lineáris szállítórendszere nemcsak az idei Ipar Napjai kiállításon lett díjazott, hanem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) tanuló diákokat is hozzásegítette a sikerhez.


Benei Zoltán a GraphIT Kft. Design Contest 2015 versenyén az NX szekcióban harmadik helyezést ért el az általa tervezett, robotot és XTS lineáris szállítórendszert tartalmazó gyártócella Siemens NX CAD rendszerrel készített 3D-s CAD modelljével, amelyet felhasználva Brányi István a gyártócella virtuális beüzemelését valósította meg.

A robotos cella egyik kialakítási változatának díjnyertes 3D-s CAD modellje (Forrás: Benei Zoltán)

A hallgatók szakdolgozatuk írása során egy robotos cella gépészeti tervezésével, gyártásával, programozásával, virtuális és tényleges beüzemelésével foglalkoztak. A diákok szakmai munkáját Kozó Gábor, az ipari automatizálással, mérnöki megoldásokkal és innovációs fejlesztésekkel foglalkozó evopro systems engineering Kft. gyártásautomatizálási szakterületének vezetője irányította és támogatta. Az evopro systems engineering Kft. évek óta együttműködik a BME Gyártástudomány és -technológia Tanszékével.

A megvalósított robotos cella az Ipar Napjai, MACH-TECH kiállításon (Forrás: cnc.hu)

Az együttműködés keretében igen színvonalas, aktuális, valós ipari feladatokkal fogadnak a vállalathoz gépészmérnök és mechatronikus hallgatókat, akik a program keretében új ismeretekkel egészíthetik ki az egyetemen megszerzett elméleti tudásukat.

A gyakorlatban is megvalósított palettázó alkalmazás az idei Ipar Napjai, MACH-TECH kiállításon a Beckhoff Automation Kft. standján volt látható, az alkalmazásról készült videobeszámoló megtekinthető.
Gratulálunk a hallgatóknak a szorgalmas, lelkiismeretes munkával elért eredményeikhez!•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka