2013. június 4.

Szerző:
B. Szabó Edina

Nem IT mobil­megoldások

Amióta mobileszközeink száma megszaporodott, megfelelő tárolásuk gondot okozhat. Telefon, laptop, fényképezőgép – ha valaki ezt még külön szereti –, MP3 lejátszó, mobilkamera, e-könyv olvasó és persze táblagép. Mindezekhez megannyi töltő, plusz kábelerdő tartozik. Ezek csak a legfontosabb eszközök, és biztos, hogy legalább háromra olvasóink is bólogatnak.


Az eszközök sokasága az említett kábelek sokasodásával jár, általában akkumulátorszámtól függően többszöri próbálkozás után sikerül a megfelelő madzagot beválasztani a tölteni kívánt eszközhöz…

Megérkezett azonban a Cordies, amely akkor lesz jó megoldás, ha egy olyan helyet szeretnénk az irodában vagy otthon, ahol egy helyen megtalálunk minden eszközt a hozzájuk tartozó kiegészítőkkel és a kábelek kifésülésével együtt. Tulajdonképpen ez az egyetlen funkciója, de lássuk be, a rendezett kábelek nem csupán esztétikus látványt nyújtanak, de idegnyugtató hatásúak is… Kapható színes, már-már cuki formában, de irodai, elegáns megjelenésben is.

Bár nem a kábelek témájához tartozik, de mindenképpen felhasználó­barát a Monkey Kit, amely nagyszerű megoldás, ha harmadik kézre van szükségünk, mondjuk a táblagépünkhöz. Az Octa által kifejlesztett eszköz vákuummal tapad a táblagéphez, stabilizáltsága és egyidejű rugalmassága pedig lehetővé teszi eszközünk elhelyezését, gyakorlatilag bárhol. Vagyis íróasztalra, konyhapultra állítva vagy oszlop köré tekerve, akár ágyban használva bármilyen helyzetben jól funkcionál, a hajlítható farokrésznek köszönhetően.

Az Octa már-már hagyományosnak mondható vákuum dokk megoldása azt is lehetővé teszi, hogy a „majomfarkat” az asztali felhasználásnál optimális „bálnafarokra” cseréljük. Természetesen a dokknak is van fogás (méghozzá kényelmes és biztonságos) funkciója: félkupola formája barátságosan simul a tenyerünkbe.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka