„Okos” monitorok az utastájékoztatásban

Manapság mindenki mindent és azonnal szeretne tudni – felgyorsult és „bevilághálózott” életünk erre nevel minket. Ahhoz, hogy az állomási utas­tájé­koz­tatás megfeleljen az új kor kihívásainak, a kijelzőknek is okosodniuk kell…


Az INFOPIX TFT okosmonitorai ezt valósítják meg nagy felbontású (full HD), nagyméretű (akár 72”) és nagy fényerejű (2000 cd/m², ami több mint elég tűző napfényben is) kivitelükkel, dinamikus, valós idejű információkkal segítik az utazóközönséget.
A vandálbiztosság és az időjárás-állóság alapkövetelmények, azonban a kijelzők tokozása is – ami egyébként magyar fejlesztés – tartalmaz „okosságokat”. Különféle szenzorok (hőmérséklet, páratartalom, rázkódás stb.), intelligens szellőztetés és fűtésvezérlés IP hálózaton keresztül, áramfelvétel és feszültségszintek állandó ellenőrzése teszi lehetővé a berendezések lehető legnagyobb megbízhatóságát, rendelkezésre állását.
Az „okosság” másik része a szoftverben keresendő: a legújabb technológiákat ki­használva (HTML5, Websocket stb.) az okos­monitorok különféle forrásokból (pl. állomási utastájékoztató vezérlő, havária­szerver, internet) képesek az információ begyűjtésére, feldolgozására és a tartalomtól függő vizuális megformálásra, megjelenítésre.
Az üzemeltetést a berendezéseket felügyelő rendszer, az Element Manager biztosítja, mely nemcsak pillanatnyi állapotot mutat, de egy évre visszamenőleg statisztikákat is kapunk.
Az INFOPIX lefedi a vizuális utastájékoztató berendezések teljes skáláját, TFT vagy LCD alapú információs kijelzőket, perontáblákat és infooszlopokat.
Jöjjenek, és nézzék meg a Keleti pályaudvar megújult tájékoztató rendszerét!•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka