2013. február 5.

Szerző:
B. Szabó Edina

Okostévé-premier

Az LG a Las Vegas-i Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon mutatta be legújabb Smart TV termékcsaládját. A készülékek egyszerűbb tartalomeléréssel és -megosztással, valamint megújult a Magic Remote mozgásérzékelő táv­irányítóval teszik vonzóbbá a televíziózást.


A látogatók ezenkívül olyan, különböző képátlójú Smart modellel találkozhattak, mint a 213 centiméteres (84 hüvelykes) Ultra HD TV és a 140 centiméteres (55 hüvelykes) OLED TV.

Az új Cinema 3D Smart TV termékcsalád átgondolt vezérlést ígér, az új Smart Home kezelőfelület a My Interest Cards (Saját Érdeklődés Kártya) megoldással gyors és egyszerű hozzáférést biztosít például a friss hírekhez, illetve az aktuális időjárási adatokhoz. A My Interest Cards a felhasználó igénye és ízlése szerint egyénre szabható, bár a szolgáltatás egyelőre nem minden országban elérhető.

A Magic Remote mozgásérzékelős távirányító áttervezése során a tartalom- és menünavigáció finomhangolása volt az elsődleges szempont, a minél egyszerűbb vezérlés érdekében. A korábbi alapvető funkcióik – a rámutatás, a görgetés, a kézmozdulat- és hangfelismerés – továbbra is elérhetők, viszont a beszéd természetes ritmusának felismerésére képes hangvezérlési technológia, a Voice Mate új funkció.

A továbbfejlesztett megosztás funkcióval a felhasználók okos eszközeikről tartalmat „tükrözhetnek” vagy küldhetnek Smart TV készülékükre a számos rendelkezésre álló csatlakozási megoldás (például WiDi, Miracast) segítségével. A 2013-as termékcsalád tovább bővíti az eszközök közti megosztási lehetőségeket a Tag On bevezetésével. Ez a funkció azonnali összeköttetést teremt két eszköz között a villámgyors tartalommegosztás érdekében. Ennek használatához elegendő akár csak odatartani egy okostelefont vagy más, NFC (Near Field Communication) kompatibilis eszközt a CINEMA 3D Smart TV készüléken található NFC matricához.

A keskeny, légies állvány a lebegés illúzióját kelti, a készülék pedig – környezetkímélő és biztonságos szoftveres és hardveres megoldásainak köszönhetően – 2013-ban elvitte a CES Innovációs Díját is. •


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka