2015. június: jegyzet, portré, tudomány, lézer, disszemináció, egyetem, innováció, gépipar, automatizálás, építés, zöldkörnyezet, kiállítás/konferencia, it

Ökosziget – Klímapark

Klímapark – nemzetközi jelentőségű mintaprojekt a helyi fejlesztési tervek és a globális környezeti kihívások helyi kezelésének összeegyeztetésére.


Sziget a Dunán, közvetlenül Budapest felett. Gyönyörű természeti környezet a nyüzsgő főváros közvetlen szomszéd­ságában. A természeti környezet megóvása alapvetően a kiterjedt természeti és vízbázisvédelmi területeknek köszönhető. Tökéletes hely a pihenésre és ki­kapcsolódásra. Egyfelől.

Másfelől erősen korlátozott beruházási le­hető­ségek, karnyújtásnyira az autópályá­tól, de mégis lehajtó nélkül, nehézkes közösségi és közúti közlekedés. A fejlesztési lehetőségeket alapvetően korlátozzák a kiterjedt természetvédelmi és víz­bázisvédelmi területek. Nehéz hely a mindennapi élethez.

A Budapesti Corvinus Egyetem szakmai támogatásával a Szentendrei-szigeten található Szigetmonostor és Pócsmegyer települések önkormányzatai két további szakmai partner bevonásával most zárják Klímapark című, a Magyarország–Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési program 2007–2013 (HUSK-ETE) támogatásával megvalósuló projektjüket.
Részletek és aktuális információk a hon­lapon érhetők el.

www.husk-cbc.eu
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos állásponját.

 
Innotéka