2013. augusztus 5.

Vasútvill Kft. • vasutvill.hu

Részvétel vasútépítési munkákban

A vasútfejlesztési koncepcióknak megfelelően folynak a vasútvonalak felújításai a IV. és V. páneurópai korridor magyarországi szakaszain. E jelentős vasútfejlesztési munkák keretében a Vasútvill Kft. is részt vesz a kivitelezésben.


A IV. páneurópai korridor magyar­országi szakaszán jelenleg Gyo­ma­endrőd–Békéscsaba vonalszakaszon folynak a munkák. A Vasútvill Kft. profiljának megfelelően a nagyvasúti villamos felsővezeték átépítésén dolgozik, és az ahhoz kapcsolódó létesítmények, így a térvilágítás, villamos váltófűtés, biztosítóberendezés tartalék energiaellátása, a villamos felsővezeték helyi távvezérlése (HETA) fejlesztésből veszi ki a részét. Munkája eredményeként megújulnak a Gyomaendrőd–Csárdaszállás, Csár­da­­szál­lás–Mezőberény vonalak, valamint Csár­daszállás állomás villamos felsővezetéki berendezései. Térvilágítás, villamos váltófűtés és HETA átépítés tekintetében Csárdaszállás, Mezőberény és Murony állomások tartoznak hatáskörébe. A munkálatok az előre meghatározott ütemterveknek megfelelően haladnak. Jelenleg befejezéséhez közeledik a Gyomaendrőd–Csárdaszállás–Mezőberény szakasz átépítése.

Csárdaszállás – átépítés

A beruházás keretében közúti aluljáró épül Gyomaendrőd állomáson, ahol a feszültségmentes munkaterület biztosítása érdekében a villamos felsővezetéki berendezés kiszigetelési munkáit végzi a Vasútvill Kft.

Gyomaendrőd – kiszigetelés

Az V. páneurópai korridor Szajol–Püspökladány magyarországi szakaszán folyik a felújítási munka. A nagyszabású beruházás villamos felsővezetéki részében a Vasútvill Kft. az OVIT Zrt. és a BSS Kft. részvételével – OVB – konzorciumot alkotva végzi a munkálatokat. A megújuló felsővezetéki berendezés kialakításában a Vasútvill Kft. jelenleg Kisújszállás és Püspökladány állomásokon végez oszlopállítási, illetve Törökszentmiklós állomáson szerelési munkát, az OVB Konzorcium műszaki irányítójaként pedig felügyeli a konzorciumi tagok tevékenységét is.

Törökszentmiklós – állomásfelújítás

A korridorhoz tartozó Bajánsenye–Zalaegerszeg–Ukk–Boba vonalszakasz villamosítását 2010-ben fejezte be a társaság. Üzembe helyezése óta a berendezés az elvárásoknak megfelelően működik. A Vasútvill Kft. készíti a vasútvonalon létesülő ETCS biztosítóberendezéshez szükséges optikai kábel terveit, a telepítés még ebben az évben megtörténik.

A társaság rendelkezésére álló tervezői és kivitelezői kapacitásával az 1949. évi alapítása óta eltelt 64 év építési tapasztalatainak birtokában pályázik a következő időszerű feladatokra. Ennek megfelelően bízik benne, hogy részt vehet a GYSEV-vonalak villamosításában, valamint Békéscsaba és Székesfehérvár MÁV-állomások átépítési munkáiban.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka