2012. március 6.

Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. • hidrofilt.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Konténerbe épített víztisztító berendezés technológia fejlesztése a Hidrofilt Kft. által – 2012. 01. 24.

A Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv „GOP Kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati felhívásra. A projekt kapcsán elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 178 771 031 forint, melynek segítségével egy konténerbe telepített alacsony üzemköltségű mobil vízkezelő rendszer kifejlesztésére és megépítésére kerül sor. A pályázat összköltsége: 249 398 597 forint.


A Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. az ivóvízkezelés, a technológiai vízkezelés és az ipariszennyvíz-kezelés területén folytatja tevékenyégét immár húsz éve. Széles körű technológiai hátterének innovatív felhasználásával magas színvonalú megoldásokat kínál a legváltozatosabb vízkezelési feladatokra.

Az európai uniós támogatással megvalósuló, 2011 januárjában elkezdődött GOP-1.1.1.-09/1-2010-0244 K+F projekt célja egy konténerbe épített víztisztító berendezés technológia fejlesztése, végső fázisban a prototípus megépítése, amely könnyen szállítható, szélsőséges körülmények között is egyszerűen telepíthető és gyorsan bevethető. Alkalmas jó minőségű ivóvíz előállítására folyóvízből és kútvízből. A rendszer alacsony üzemeltetési költségét garantálja a napcella rendszer és a különleges, minimális vegyszerigényű vízkezelési eljárás.

A Hidrofilt Kft. fejlesztőmérnök csapatát a fenti projekt keretében a Budapesti Corvinus Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem kutatói is segítik.

A Hidrofilt Kft. bízik benne, hogy a projekt során kifejlesztett termékcsalád alkalmas lesz a hazai piacon a kisebb települések, ipari egységek, szabadidős létesítmények és egyéb intézmények víz- és ivóvíz-ellátási problémáinak megoldására, úgymint csírátlanítás, vastalanítás, mangáneltávolítás, arzénmentesítés, nitrátmentesítés, sótartalom-csökkentés vagy -eltávolítás költséghatékony beruházással, igény esetén távfelügyeleti rendszerrel.

A Hidrofilt Kft. exporttevékenysége az utóbbi években az Európai Unión kívül egyre több országra kiterjedt. Szerbiában, Oroszországban, Kazahsztánban, Észtországban, Jordániában, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emirátusokban, Vietnamban, Laoszban és Mexikóban is rendelkezik vízkezelési referenciákkal. Az alacsony árfekvésű, mobil, távvezérléssel ellátható, alacsony üzemköltségű vízkezelő rendszer család iránt nagy érdeklődés mutatkozik már a fejlesztési fázisban is. A széles körű felhasználási terület, a robusztus működés garantálják a fejlesztett termékcsoport sikerét bel- és külföldön egyaránt.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka