2012. március 6.

Szerző:
B. Szabó Edina

Startup Underground konferencia

Budapesten ötödik alkalommal rendezik meg március 8-án a legjobb ötletgazdákat váró, ígéretes induló technikai vállalkozásokat befektetőkkel összekapcsoló konferenciát. Idén a központi téma a nemzetközi siker eléréséhez vezető utak keresésének bemutatása.


A SUU 2012-ben Amerikát tűzte ki a startup vállalkozások elérési céljául. A hazai startup világ résztvevői által szervezett konferencia, a SUU’12 most is válaszokat keres a legfontosabb kérdésekre, és az elindulástól a tőkebevonásig, az ötlettől a nemzetközi karrierig számos témában tartogat érdekességeket a téma iránt érdeklődőknek. A rendezvényt idén G. Noël, az Európai Befektető Egyesület (EVCA) elnöke nyitja meg Startupok a globális gazdasági fejlődésért című előadásával.

Georges Noël

Az évről évre megszokott befektetői és startup ke­rek­asztalok mellett – a témához kapcsolódóan – a szervezők komoly változásokat terveznek a programban, és a már hagyományos tavaszi szezonnyitó ren­dezvényen a hazai startup versengés, a hazai sikertör­ténetek be­mutatkozása mellett egy nemzetközi konferenciapanel és egy újszerű verseny is beépül a programba.

Ennek megfelelően a hazai startupok már nemcsak a megszokott hazai tőkebefektetők előtt versengenek, hanem idén először a Singularity University (SU) – a 2009-ben a NASA és a Google által alapított egye­-tem – regionális versenyébe is benevezhetnek, ahol akár a világhírüket is megalapozhatják. A budapesti verseny lesz az első ilyen megmérettetés a kelet-közép-európai régióban.

A vállalkozók a rendezvényen természetesen a legfontosabb hazai tőkebefektetőkkel, szakértőkkel és tanácsadókkal is találkozhatnak, partnereket, ügyfeleket, akár befektetőt is találhatnak.
S hogy mi az a SUU? Nem cég, nem is üzleti vállalkozás, hanem elkötelezett szakértők által életre hívott, évente megrendezett konferencia, amelynek célja, hogy a befektetőket összehozza a legújabb startupokkal, ötletgazdákkal és vállalkozókkal… Missziója az európai „entrepreneurs” eszme hazai elterjesztése, hogy minél több magyar startup alakuljon, jusson tőkéhez, majd hódítsa meg a világpiacot!•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka