Startupok világbajnoksága

Áprilisban Magyarországra érkezik a világ egyik legnagyobb startup versenye, a Startup World Cup. A győztes projekt Amerikában mutatkozhat be az egymillió dolláros díjazású döntőben, miközben a budapesti elődöntőn eldől a hazai tíz legjobb startupnak járó cím is.


Két év kihagyás után, április 27-én rendezik meg 2022 első nagy startup eseményét, a Startup World Cupot. A Pegasus Tech Ven­tures által támogatott versenyt több mint ötven országban szervezik meg már évek óta, az idei évben a POZI.io partnerségében.

A rendezvény győztese Amerikában mérheti össze tehetségét a világ legjobbjaival. A tét egy jelentős amerikai befektetés, amely belépőjegy lehet a tengerentúli piac meghódításához.

A Startup World Cup budapesti fordulójára az 50 legjobb hazai projekt közül választják ki a befektetők, a támogatók és a nemzetközi startup világ képviselői a legjobb tízet. Közöttük egy pitch verseny keretében alakul ki a végleges sorrend. (A pitch frappáns, üzleti, szakmai bemutatkozás.) A győztes San Franciscóban, a döntőben prezentálhat, míg a második és harmadik helyezett is belépési lehetőséget nyer az amerikai eseményre.

A projektekkel a POZI.io oldalán jelentkezhetnek, ahol a felkészülésben is segítenek, ha szükséges. A tervek szerint a jelentkezést március 15-én zárják le a szervezők. A budapesti rendezvényre kvalifikált csapatokat április 14-éig értesítik a szervezők.

A budapesti rendezvény mini­konferenciaként és networking eseményként is jó lehetőséget kínál a téma iránt érdeklődőknek, ahova érdemes lesz akár nézőként is ellátogatni.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka