2013. június 4.

Szerző:
B. Szabó Edina

TechShow 2013

Ötödik alkalommal rendezik meg – a Mobilitás és Multimédia Klaszter szervezésében – a Magyar Innovációs TechShow 2013-at (HITS), a hazai piac egyik legfontosabb technológiai kiállítását. Június 11-én a legfrissebb és leg­ígéretesebb magyar infokommunikációs termékek és szolgáltatások mutatkoz­nak be.


A rendezvény célja a magyarországi digitális ipar legújabb, legizgalmasabb, már kézzelfogható eredményeinek felvonultatása a szakmai közönség, a befektetők, a média és az érdeklődő nagyközönség előtt.

A Keressük Magyarország következő hitech világsikereit elnevezésű versenyre olyan high-tech fejlesztésekkel lehetett nevezni, amelyek megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • kifejlesztésük/előállításuk az elmúlt 1–3 évben történt;
  • van belőlük legalább egy bemutatható, működő proto­típus;
  • infokommunikációs technológiára épülő, nemzetközi szintű újdonságtartalommal rendelkező high-tech megoldások, elsősorban – de nem kizárólag – a következő területek valamelyikén: mobiltechnológiák, mobil alkalmazásfejlesztés; machine-to-machine kommunikáció, „dolgok internete”; 3D nyomtatás; biotechnológia, egészségügy; adatkezelés, adatbányászat, adatelemzés; okos hálózatok, energia; internet-hozzáférés, identitás és biztonság.

Miként eddig, idén is nyílt pályázaton lehetett jelentkezni; egy előzetes bemutató után független szakmai zsűri választotta ki a 18 legjobb, legígéretesebb projektet, amelyek egy előadás formájában és a kiállításon is megmutathatják magukat június 11-én, az Akvárium Klubban.
A verseny fődíja egy 20 perces négyszemközti Skype beszélgetés a szilícium-völgyi startup egyik igazi szupersztárjával: Alexis Ohaniannal (Reddit, Hipmunk), Naval Ravikanttal (Angel List, Venture Hacks), Eric Riesszel (The Lean Startup, IMVU) vagy Mark Susterrel (GRP partners, This Week In Venture Capital).

Az idei TechShow különlegessége, hogy az esemény egyben a Design Terminal és a FreeDee Printing Solutions által szervezett többnapos 3D Printing Show szakmai nyitónapja is lesz, illetve a Magyar Innovációs Szövetség éves Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zárórendezvényének második napjával is összekapcsolódik.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka