2012. július 4.

PTE Pályázati Koordinációs Osztály • tmt.pte.hu

Tehetséggondozás a Pécsi Tudományegyetemen

TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0029 Tudományos képzés műhelyeinek támogatása a Pécsi Tudományegyetemen pályázat jelentős összegekkel támogatja az egyetemi tehetséggondozást.


A Pécsi Tudományegyetem – két másik magyar felsőoktatási intézménnyel párhuzamosan – arra az elhatározásra jutott, hogy ez alkalommal a szokásos bér-, anyag- és utazási költség jellegű felhasználás mellett az emberi erőforrásba más, személyesebb módon is befektet: együttműködve az egyéni és szervezeti ki­válóságért dolgozó Franklin Covey nemzetközi képzéseket tartó tanácsadó céggel, tehetségekkel foglalkozó oktatóknak, szakkollégiumi és tudományos diákköri (TDK) hallgatóknak, valamint a tehetséggondozásért funkciójukban felelős munkatársaknak képzést indított.

A fejlesztő folyamat során az egyetemi rendszert jól ismerő és abban régóta sokféle szerepben dolgozó tanácsadó pszichológus, dr. Jakab Julianna vezetésével a résztvevők a Kiemelkedően eredményes emberek hét szokása és a Leadership programon vehettek részt. A cél az volt, hogy az emberi és vezetői kiválóság elérését szolgáló programok, az általuk közvetített készségek és tudás úgy kerüljenek az egyetemen dolgozók birtokába, hogy az a lehető legnagyobb mértékben, a későbbiekben is aktivizálható legyen, az intézmény tehetséggondozási szemléletét is meghatározó módon.

A visszajelzések szerint mind az oktatók, mind a hallgatók életük mindennapjaiban jól hasznosítható tudást szereztek, legyen szó akár egy TDK vezető megújult energiáiról, egy konferenciaszervező csapat eredményességéről vagy egy szakkollégium diákvezetésének megerősödött konfliktusmegoldó képességeiről.
A projekt szemléletmódjának pozitív fogadtatása a széles résztvevői és vezetői körben reményt ad arra, hogy a közös jövőbeli tervek megvalósítása érdekében további csoportok számára is hozzáférhetővé válik a világszínvonalú tudás.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka