Tungsram startup program

Sikeresen zárult a Tungsram és a Startup Campus által tavaly indított, a régióban egyedül­állónak számító hardver akcelerátor program.


A program keretében a kiválasztott startupok gyártási kapacitást és üzleti képzést kaptak ahhoz, hogy kifejlesszék és tökéletesítsék a proto­típusukat és az üzleti modelljüket, valamint megszerezték a Hi­ven­­tures és a Startup Campus közös, 15 + 5 millió forintos inkubációs befektetését.

A regisztráció feltétele egy ötlet vagy korai proto­típus megléte volt, az öt startup pedig idén márciusban mutatta be egy zártkörű rendezvényen az akceleráció eredményét.

A Respray nevű kezdő vállalkozás egy újratölthető aeroszolos palack és újratöltő automata ötletét fejlesztette tovább, míg az Ultimate Waterprobe a halas­tavak vízminősé­gének ellenőrzé­sére és fenn­tartására alkalmas okos­eszköz részleges proto­típusát készítette el. A Nimbolo sportoló gyerekek számára egy vezérelt, sokszínű LED-es jelző­eszközből és hozzá tartozó applikációból álló, innovatív tréning­rendszert dolgozott ki, az SDRobot csapata pedig a program során legyártotta az első prototípusát. A katasztrófa­védelmi vagy ipari gyártási helyzetekben adatgyűjtést és megfigyelést végző mobil robotot még tesztelik. És végül a világítás­technikai startup, a saját anyagában világító üvegfelületet készítő LEG Technology jelenleg validációs méréseket végez, és a következő hónapokban készül el a prototípussal.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka