Vegyi kötésű tűzállóanyag-termékcsalád

Az AURAS-2000 Kft. sokéves szakmai tapasztalattal rendelkezik különféle vas-, acél- és színesfémipari öntödék tűzálló anyagainak szállításában, valamint a különféle berendezések tűzálló falazatának javításában.


Az öntödék részéről egyre gyakrabban merül fel olyan igény, hogy a tűz­álló falazatok javításának idejét le kell rövidíteni, mert az üzemnek minden termelésből kiesett idő veszteséget jelent. Cégünk ennek a kihívásnak eleget téve fejlesztette ki a vegyi kötésű tűzállóanyag-termékcsaládot, amely a hagyományos cementkötésű anyagoktól eltérően igen gyors felfűtést tesz lehetővé. Ezáltal csökken a berendezések termelésből való kiesésének ideje a tűzálló falazat karbantartása miatt.
Az AUFLOW márkanevű termékcsalád száraz poranyagához egy speciális kötőfolyadékot keverve olyan önterülő anyagot kapunk, amelyet a gyors bedolgozhatóság érdekében akár betonpumpával is a bedolgozás helyére lehet szállítani.
Ez a megoldás további előnyöket biztosít a tűzálló anyag tulajdonságaiban: alacsonyabb porozitás, nagyon gyors ned­ves­ség­eltávozás, magasabb melegszilárdság, kiemelkedő hőlökésállóság. A nanoméretű részecskék segítségével kiválóan köt a megmaradó falazathoz. A vegyi kötés lehetővé teszi a gyors meleg­javítási munkák elvégzését. A bedolgozást akár 400-500 °C-os falazaton is el lehet végezni.

Vasöntőüst

A kötőfolyadék mennyiségének függvényében a késztermékek bedolgozása történhet csömöszöléssel, öntéssel-vibrálással vagy önterülő módon, vibrálás nélkül is.
Nemrég fejlesztettük ki a felszórható változatú anyagokat, melyek tovább gyorsítják a kivitelezési munkát.
Műszaki teamünk jól ismeri a különféle öntödéknél használatos olvasztó- és hőkeze­lő kemencéket. E tapasztalatok birtokában teszünk javaslatot a legoptimálisabb megoldások al­kalmazására a kemencejavításoknál.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka