2020. május: jegyzet, adatbányászat, folyamatmodellezés, diagnosztika, egyetem, vegyipar, portré, okostechnológia, genomika, gépipar, közlekedés, fizika, orvostudomány, hálózatkutatás, matematika, it, tudomány, neutronkutatás, anyagtudomány, autóipar, öntészet, mérés, atomenergia, biztonságtechnika, innováció, elektronika, disszemináció, izotóptechnika, egészségipar, vízgazdálkodás, környezetvédelem, építés, zöldkörnyezet, fenntarthatóság, hulladékgazdálkodás, paragrafus, mesterséges intelligencia, virtuális valóság
Inno-tér
2020. április 6.

Az erdei élővilág csodája

Az erdők a szárazföldi élet több mint nyolcvan százalékának adnak otthont, éppen ezért a biológiai sokféleség megőrzésében játszott szerepük felbecsülhetetlen.


Az erdők és a biodiverzitás volt a központi témája az idei Erdők Nemzetközi Napjának. Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) a nemzetközi világnap (március 21.) koordinátoraként immáron hetedik alkalommal próbálta meg arra ösztönözni az országokat, szervezeteket és egyéneket, hogy különböző megmozdulásokat és egyéb aktivitásokat szervezzenek olyan fajsúlyos témákban, mint a klímaváltozás, a fenntarthatóság vagy az erdők és víz közötti kapcsolatrendszer. Idén az erdők és a biodiverzitás állt az esemény középpontjában.

Forrás: Sefag Zrt.

Az erdők a szárazföldi élet több mint nyolcvan százalékának adnak otthont, éppen ezért a biológiai sokféleség megőrzésében, valamint a környezetvédelemben, a levegőben lévő szén-dioxid megkötésében, a talajvédelemben és a klímaváltozás hatásainak csökkentésében játszott szerepük felbecsülhetetlen.

Magyarország huszonkét állami erdőgazdaságában a természeti értékek megőrzésén, az erdők ökoló­giai állapotának és produktivitásának fenntar­tásán dolgoznak. Az erdők és a fák védelmének kulcs­fontosságú helyet kell elfoglalnia az életünkben, hiszen oxigént termelnek, és a szén-dioxid megkötésével a napjainkban égető témává vált klímaváltozással is felveszik a harcot.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Innotéka