Inno-tér
2019. október 31.

Banking Technology konferencia

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciát, ahol a bankok digitális transzformációjáról, a szektor legfontosabb üzleti és technológiai fejlesztési irányairól esik szó.


Megérkezett a piacra a Revolut, a TransferWise és a többi kisebb, de gyorsan növekvő kihívó, akik mind a magyar bankok ügyfeleire pályáznak, amivel párhuzamosan a techóriások (Amazon, Facebook, Google) és a kínai fintech szereplők is bejelentkeztek a pénzintézeti bevételekért. Miképpen állhatnak helyt a profitért zajló harcban a bankok? Hogy néz ki a jövő bankja, mi változik meg a banki működésben, az ügyfél és a bank kapcsolatában?
A választ többek között Vinnai Balázs fintech guru (W.UP) és Anthony Radev, a McKinsey top vezetője, director emeritusa, a hazai üzleti élet meghatározó alakja árulja el.

A bankok egyik válasza a kihívásokra, hogy digitalizációs stratégiát dolgoztak ki a szektor számára, amire azért van szükség, hogy még hatékonyabban, olcsóbban működjenek, és az ügyfelek is egyszerűbben, gyorsabban tudják igénybe venni a banki szolgáltatásokat.
A témáról a vezérpanel keretei között Becsei András (Magyar Bankszövetség, OTP Jelzálogbank, elnök, vezérigazgató), Puskás András (Budapest Bank, Kockázatért és működésért felelős vezérigazgató-helyettes), illetve Harmati László (Erste Bank, vezérigazgató-helyettes) vitatkozik majd.

Szeptember 14-én élesedett a PSD2 szabályozás: vajon tényleg beváltja az ígéretét az uniós irányelv, és rámozdulnak a fintechek a banki bevételekre? Vagy itthon csak a banki partnerekkel életképesek a fintech startupok? Az év egyik nagy kérdése az is, hogy a jövő márciusra halasztott azonnali átutalási rendszer miatt eleve túlterhelt banki informatikai részlegeken jut-e erő, pénz és idő új fizetési módozatok kidolgozására is?
A témáról Berkes Tibor (MasterCard Europe, üzletfejlesztési és értékesítési igazgató) tart előadást, illetve Selmeczi-Kovács Zsolt (GIRO Zrt., vezérigazgató), valamint Eölyüs Endre, a Mastercard Europe igazgató) beszélget.

A fintech ökoszisztéma Magyarországon is szépen fejlődik, egyre több sikeres startup nő fel itthon, melyek támogatják, egyben pedig felforgatják a bankok piacát. Kik lesznek a befutók?
Többek között Radák Bence, a Salarify alapító ad elő az erről szóló szekcióban, valamint a témát többek között Bálint Viktor, a BnL Growth Partners ügyvezető partnere és Kiss-Mihály Norbert az MNB Digitalizációs politika és szabályozási főosztályának főosztályvezetője járja majd körbe.

A november 14-én megrendezésre kerülő konferencia további előadóiról, a részletes programról, illetve a jelentkezés feltételeiről ezen az oldalon tájékozódhat.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka