Inno-tér
2019. június 4.

Gyalog, lovon, kerékpáron

A zselici erdő egyik népszerű turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén megkezdődött az építkezés. Pár hónapon belül lovaspihenők, tájház és természetőrház fogadja majd az ide látogatókat.


Somogy megye egyik leghíresebb természeti látni­valója a turisták által is igen kedvelt zselici ren­geteg. Vonzó célpont a védett erdő közepén, a környező falvak fényszennyezésétől távol található Zselici Csil­lagpark, valamint az erdei ösvények egyik talál­kozási pontján fekvő Ropolyi-tó, melynek környéke az Interreg V-A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program által finanszírozott pályázatnak köszönhetően számos új létesítménnyel fog gazda­godni.

A nemrégiben kialakított csónakázótavon egy kis mesterséges szigetet létesítenek fapavilonnal, amelyet gyaloghíd köt majd össze a parttal. A zselici erdőt gondozó SEFAG Zrt. a tó mellett tájházat épít, amely a tervek szerint faragott tornácoszlopaival, nádfedeles tetejével, spalettás ajtajával felidézi a környékbeli falvak hagyományait. Az információs bázisként is működő természetőrházat szintén a közelben építik meg. Két lovaspihenő is létesül majd a házak közelében, hiszen a környék a gyalogos és kerékpáros turisták mellett a lovasok számára is kiváló terepet kínál. A projekt fontos része a megfelelő infrastruktúra kiépítése: például a csillagvizsgáló áramellátását napelemek biztosítják majd, a légvezetékek földbe kerülnek, és javul a gyenge­áramú hálózat is a fejlesztés befejezése – melynek tervezett időpontja október 31. – után.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka