Inno-tér
2020. július 7.

Kiemelt társadalmi kihívásokra adott példamutató válaszok elismerése

A Magyar Batthyány Alapítvány idén először adományozza oda egy férfi és egy női jelöltnek a tavalyi évben megalapított gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjakat. Az Alapítvány a díjak odaítélésével olyan közéleti személyiségeket kíván elismerni, akik Magyarország kiemelt társadalmi kihívásaira adtak példamutató válaszokat. Az Alapítvány a díjazottak személyére 2020. július 15-ig várja a jelöléseket mindazoktól, akik nyitottak a társadalmi innovációra és felelősen gondolkodnak Magyarország jövőjéről. A díjak védjeggyel oltalmazás mellett erkölcsi és anyagi elismeréssel is járnak.


A Magyar Batthyány Alapítvány megalapítása óta következetesen támogat minden olyan kiemelkedő tevékenységet és kezdeményezést, amely a mai kor társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ ad. Mindezek kifejezéseként az Alapítvány – gróf Batthyány Lajos első felelős miniszterelnök és felesége, gróf Zichy Antónia emléke előtt tisztelegve és az általuk képviselt értékeket tovább örökítve – egy évvel ezelőtt létrehozta és oltalommal levédette a gróf Batthyány Lajos és a gróf Zichy Antónia díjakat. Az Alapítvány a díj létrehozásával és adományozásával olyan teljesítményeket kíván elismerni, amelyek kiemelt társadalmi kihívásokra adnak példamutató válaszokat.

Batthyány-Schmidt Margit, az Alapítvány elnöke hangsúlyozta: „Az Alapítvány közéleti szerepénél, a társadalom részére végzett közösségépítő tevékenységénél fogva úgy határozott, hogy megalapítja a gróf Batthyány Lajos és gróf Zichy Antónia díjakat. Célunk, hogy az elismerések által felhívjuk a figyelmet olyan társadalmi innovációkra, kiemelkedő emberi és szakmai teljesítményekre, amelyek jelentős mértékben járulnak hozzá Magyarország sikeres jövőjéhez.”

Jelöltet bárki állíthat július 15-ig. A hét tagú Bírálóbizottság, melynek tagjai a magyar tudományos és közélet kiemelkedő tagjai, ajánlása alapján a Kuratórium dönt a két nyertes személyéről. A nyertesek hivatalos értesítése után az ünnepélyes díjátadóra október elején kerül sor.

A Magyar Batthyány Alapítvány felhívása ITT tekinthető meg.

További információ a batthyany.hu oldalon érhető el.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka