Inno-tér
2019. november 18.

Stratégiai együttműködés

A Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Innovációs Szövetség 2019. november 15-én megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, ill. házigazdája. A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy „Örökségünk az innováció”.


Pakucs János, Szabó Gábor és Jörg Bauer

A megállapodást a Magyar Innovációs Szövetség részéről Pakucs János, tiszteletbeli elnök, Szabó Gábor, elnök és a Tungsram részéről Jörg Bauer, elnök-vezérigazgató látta el kézjegyével. A választmány és az elnökség tagjai jelenlétében aláírt szerződés nagy hangsúlyt helyez a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésére és a tehetség-kutatásra, -gondozásra.

„A Tungsramnál úgy tartjuk, hogy az innováció egyben örökségünk és jövőnk záloga is. Így természetes, hogy a Magyar Innovációs Szövetséggel szoros partnerségre léptünk, amire rendkívül büszkék vagyunk”, – mondta Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója. – „Mindkét szervezet fontos célja Magyarország versenyképességének növelése, és osztjuk azt az elképzelést, hogy ennek kulcsa az innováció.”

Pakucs János kiemelte: „Mivel a Tungsramnál a K+F és innovációs tevékenység előtérbe került, a Magyar Innovációs Szövetség csatlakozik ehhez, és – a saját eszközeivel – segíti. A Tungsram pedig segíti a Szövetség tevékenységét.”
Szabó Gábor hozzátette: „Nagyon bízunk abban, hogy a stratégiai együttműködési megállapodás valóban csak egy kezdetet jelent, és közös aktivitásokat, projekteket és együttműködéseket eredményez.”

Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy „Örökségünk az innováció”. A vállalat már a két világháború közötti időszakban, aranykorában is mai szóval ökoszisztémákat épített és kutatás-fejlesztési tevékenységet az ipari hasznosítás szolgálatába állította. Ma a Tungsram hasonló kihívások elé néz, mint ebben az időszakban. A vállalat megoldásai azon alapulnak, hogy az intelligens lámpaoszlopokra épülő közvilágítás egy okosváros (smart city) legértékesebb ingatlanja lehet. A nyitott, moduláris, okos szolgáltatásokra előkészített (smart ready) lámpák mesh hálózatba kapcsolhatók, ezáltal ráépíthető a teljes smart city rendszer. Mindehhez társulnak a Tungsram Agritech beltéri növénytermesztési megoldásai, amelynek révén, technológiai okosmegoldásokkal együtt, a cég a jelen és a jövő nagy megapoliszainak lakóit segíti.

A Magyar Innovációs Szövetség az innováció területén működő több száz szervezetet, társaságot integráló, horizontális szakmai és érdekvédelmi szervezet. Alapvető célkitűzése az ország innovációs képességének növelése és az innovációs szemlélet terjesztése.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka