Inno-tér
2019. április 29.

Tudáspark a Józsefvárosban

Közös Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), valamint Józsefváros Önkormányzata.


Magyarország három, más-más területen kiemelkedő egyeteme olyan egészségipari-biotechnológiai tudáspark létre­hozására szövetkezett, amely meghatározó szerepet vállal a mindennapi gyógyításban, a betegellátásban is gyorsan hasznosítható kutatások, tudásanyag megújításában.

A szándéknyilatkozat aláírói (balról) Sára Botond, Józsefváros polgármestere és a három egyetem rektora: Merkely Béla (SE), Szuromi Szabolcs (PPKE), Koltay András (NKE) – Forrás: Semmelweis Egyetem

Az egyetemek és az ipar, azon belül az egészségipar és a biotechnológia határterületén működő Science Park létrehozásával az elkövetkező években olyan fejlesztések várhatók, melyek a mesterséges intelligencia alkalmazásával segítik az egyes képalkotó diagnosztikai folyamatokat, javítják az orvosi ellátás hatékonyságát, új lendületet adnak a hazai bionikai, orvostechnológiai és gyógyszeripari fejlesztéseknek. A tudáspark segíti az egyetemi tudásbázison alapuló kisebb, koncentrált, technológiaintenzív vállalatok létrejöttét. A sikeres innovációs ökoszisztéma új munkahelyeket teremtve támogatja a kis- és középvállalkozások, a nagyvállalatok, valamint az egyetemek közötti hatékony tudás- és munkaerő-áramlást.
Az aláírók úgy vélik, hogy a kezdeményezés új korszakot nyit meg nemcsak az érintett egyetemek, de a magyar tudomány és felsőoktatás történetében is.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka