Inno-tér
2021. december 1.

Új program startupoknak

Idén először indult útjára a TokajTech Startup Program, amely a borászathoz, gasztronómiához, szállástechnológiához és turizmushoz kapcsolódó területek fejlesztését tűzte ki célul.


A Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures szervezésében létrejött programra jelentkezőket a Tokaj-Zemplén térség fejlesztése, valamint a borászathoz, gasztronómiához, szállástechnológiához és turizmushoz kapcsolódó területek megújítása és az utazási kedv növelése ösztönözte, és többen közülük már prototípussal is rendelkeznek.

Forrás: startupcampus.hu

A legtöbb ötlet a szőlészethez-borászathoz kapcsolódik, de vannak, akik az utazás és a digitális turizmus területén szeretnének újat alkotni. A projektek között szerepel a borászatban történő újrahasznosítás kérdése, innovatív borérlelő rendszerek és borfejtési eljárások alkalmazása, azonban sokan a technológia vagy az üzleti világ oldaláról közelítették meg az iparágat. Drónos szőlőművelés, háttérellátó rendszer és régiós üzletfejlesztési stratégia is szerepelt a beküldött ötletek között.

A program résztvevői tapasztalt szakemberektől sajátíthatják el a startup indításához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket, ilyen például az üzleti modell kidolgozása, pénzügyi tervezés, versenytárselemzés, piackutatás, továbbá a piacra lépés stratégiájának kialakítása. A képzés végére minden csapatnak rövid üzleti tervet kell készítenie, amely alapján kiválasztják a programot folytató projekteket, és januártól elkezdhetnek egy öthetes befektetési felkészítést. A legjobb csapatok akár húszmillió forintos kockázatitőke-befektetési ajánlatot is kaphatnak.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka