2015. augusztus–szeptember: jegyzet, portré, tudomány, atomenergia, innováció, disszemináció, vízgazdálkodás, zöldkörnyezet, megújuló energia, egyetem, it
2015. augusztus 18.

Szerző:
Bencze Áron

Az ipari csőszerelvények specialistája

A Stivas Industrial Kft. egyedi termékek gyártására, csövek, csőidomok és egyéb acélidomok hajlítására szakosodott, elsősorban az olaj- és gázipar számára.


A termékeik minősítéséhez tartozó elengedhetetlen mechanikai és vegyelemzési vizsgálatok saját vagy független, akkreditált laborokban történnek.
Ózdon a Nagyvölgyi út 7. szám alatt található cég műszaki és technológiai felkészültségének köszönhetően olyan egyedi termékek gyártására is képes, amelyeket még a fémmegmunkálásban, hajlításokban jártas szakemberek sem vállalnak.
A Stivas ennek megfelelően hideg és meleg technológiával, rendkívül széles mérettartományban gyárt acél és saválló anyagminőségben csőíveket, T idomokat, szűkítőket és egyéb speciális termékeket, akár Y idomokat is.

Vízhűtéses füstgázelvezető könyök (Acélmű)

A cég gyártói tevékenységének jelentős része az olaj- és gázipar területén valósul meg. Szénacél, rozsdamentes és speciális ausztenites anyagokból nyomástartó berendezésekhez készítenek T idomokat, szűkítőket szabványos, 21,3–508 milliméter mérettartományig DIN 2616, ANSI B 16.9, ANSI B 16.11 szabvány szerint és íveket ¾–28 col átmérőig, 1–10 D sugártartományban.

Ugyancsak komoly partnereik vannak a vegyipar szereplői között is: innovatív hajlítási technológiájuk révén ugyanis gépészeti csőívek, hajtűcsövek hajlítása és a hőcserélők gyártása speciális anyagminőségekben is megvalósítható. Ráadásul magas üzemi hőmérsékleten (400 °C), szélsőséges időjárási viszonyok között (–40 és 50 °C között) fokozottan nyomás­terhelt, hajlított csővezetékek elkészítését is vállalják, és igény szerint az ügyfelek egyedi tervezéssel és a legoptimálisabb hajlítási megoldásokhoz szükséges szaktanácsadással is fordulhatnak a cég szakembereihez, akik a hideg hajlítási technológia területén sem ismernek lehetetlent. Hidegen hajlított csőívek 2–10 D-ig, ½–20 col átmérőjű csövek hajlítását és térbeli 3D-s hajlítását egyaránt elvállalják.

A Stivas Industrial Kft. gyártási programjában szerepel továbbá edényfenékgyártás (átmérő 21,3–508,0 mm-ig, s = 2,0–12,5 mm falvastagsággal), valamint karimák: hegtoldatos karima, laposkarima, lazakarima, menetes karima, vakkarima.•

 
Innotéka