Inno-tér
2024. január 9.

Megállapodás a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat támogatásáról

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) huszonnégy év után megújította a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatra vonatkozó együttműködési megállapodását négy minisztériummal és további támogató intézményekkel.


Csák János, kulturális és innovációs miniszter, Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, Nagy István, agrárminiszter, Lantos Csaba, energiaügyi miniszter, Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke, Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség vezérigazgatója és Závodszky Péter, a Magyar Innovációs Alapítvány elnöke, Kiss Ádám István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, Szabó Gábor, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke, a Magyar Innovációs Nagydíj Díj alapítója látták el kézjegyükkel az együttműködésről és támogatásról szóló okiratot.

A megállapodásban az innovációs díjakat felajánló négy minisztérium, valamint a további támogató intézmények vezetői kijelentik, hogy egyetértenek a „Magyar Innovációs Nagydíj pályázati rendszer” fenntartásával és megerősítésével. Erkölcsileg, szakmailag és anyagilag is támogatják a pályázati rendszert és kinyilvánítják, hogy az egyes intézményeik által adományozott innovációs díjakat elnyert vállalkozásokat előnyben részesítik a különböző egyéb pályázataikon.

A Magyar Innovációs Szövetség felkérésére a 30 tudósból, vállalatvezető szakemberből álló zsűri 1993 óta minden évben odaítéli az Innovációs Nagydíjat. A Szövetség immáron 32. alkalommal hirdette meg a pályázatot, melynek idei nevezési határideje 2024. február 5. A korábbi harmincegy pályázati felhívásra összesen beérkezett 1416 pályaműből 1239 volt megvalósult, sikeres innováció és a legjobbak közül 240 kapott különböző innovációs díjat, ők alkotják a hazai innováció „elitjét”, a Magyar Innovációs Klubot.

A Magyar Innovációs Nagydíjas vállalkozás az elismerést jelképező bronz kisplasztika mellé jelentős pénzjutalomban is részesül, emellett a további innovációs díjazottak szintén jutalmat vehetnek át. A Magyar Innovációs Nagydíj mellett kiosztásra kerülnek:

  • a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díjai,
  • az NKFIH „Alapkutatástól a piacig˝ Innovációs Díja,
  • az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díja,
  • az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díjai, valamint
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja, illetve
  • a MISZ Startup Innovációs Díja is.


A díjak ünnepélyes átadására, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében kerül sor 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében.

A 2023. évi kiírás részletei megtalálhatók a Magyar Innovációs Szövetség honlapján.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka