2017. július: jegyzet, bioinformatika, portré, lézer, építés, tudomány, agykutatás, logisztika, ipari automatizálás, robotika, ipar 4.0, innováció, fenntarthatóság, hulladékgazdálkodás, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, kiállítás/konferencia, megújuló energia, it

BIOSURF: Biometán a fenntartható és megújuló üzemanyag

Jelenleg Európa teljes biogáztermelése 14 milliárd köbméter földgázzal egyenértékű. 2020-ra 18-20 milliárd köbméter biometánt tud termelni Európa, ami az EU földgázfelhasználásának 3 százalékát fedezheti. A határokon átívelő biometán-kereskedelem megoldást kínálhat, hasonlóan a megújuló elektromos áram országok közötti kereskedelmének kialakításához.


A BIOSURF (Biometán a fenntartható és megújuló üzemanyag) projekt célja a biometán-termelés és -felhasználás növelése és a földgázhálózatba történő betáplálása, valamint üzemanyagként való hasznosítása azzal, hogy a nem-technológiai akadályokat lebontjuk, és megteremtjük a feltételeket az európai biometánpiac megvalósulásához. Ehhez a biometánt állati hulladékokból, egyéb hulladékokból és melléktermékekből, továbbá fenntartható módon termelt biomasszából kell előállítani.
A BIOSURF hangsúlyt fektet arra, hogy az elért eredményeket széles körben ismertesse. Ilyen rendezvényre hívjuk az érdeklődőket:

Helyszín: La Vida Rendezvényház, 1095 Bp., Soroksári út 48.,14. épület (Gőzmalom Udvar) Parkolási lehetőség van.
Időpont: 2017. július 13., 9:30–16:30
Részvétel: ingyenes, azonban szervezési okokból előzetes regisztrációt kérünk július 5-ig kovacs.attila@embs.hu címre (név, munka­hely, e-mail cím és telefonszám megadásával).
Előadások nyelve: angol – szinkrontolmácsolást biztosítunk.

A projektet támogatja az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja, szerződés száma 646533.

 
2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

Hírlevél feliratkozás

Innotéka