Inno-tér
2018. július 14.

A jövő hotelszobája

Az AccorHotels nemzetközi szállodaipari Hackathon versenyét második alkalommal rendezték meg a kelet-közép-európai régióban, ezúttal júniusban, Budapesten. A megmérettetésen összesen 17 csapat vett részt a világ több mint tíz országából.


A versenyzőknek 48 órájuk volt, hogy kidolgozzanak egy új, átütő, elsősorban digitális megközelítést arra, miként növelhető a vendégélmény a jövő szállodaszobáiban, majd öt percük volt arra, hogy a zsűri előtt ismertessék digitális megoldásaikat és elképzeléseiket a jövő szállodaszobájáról, utána pedig válaszoljanak a kérdésekre.
A csapatok különböző megközelítésből indultak ki: voltak, akik a környezettudatos szállodaélményt helyezték fókuszba, másoknál a szobák maximális testre szabásán volt a hangsúlyt, míg sokan a magányos üzleti utazók számára dolgoztak ki megoldásokat.

A versenyen a három legjobban szereplő csapatot három kategóriában – kommunikáció, kényelem és meglepetés – ismerték el: azaz mennyire nyújt egyedülálló, felejthetetlen élményt az adott megközelítés. Az Oilstone csapat kommunikáció kategóriában a proaktív rendezvényszervezésre; az LWST Technologies csapat kényelem kategóriában egy okospárnával a személyre szabott alvásra, míg a Raketa csapat a meglepetés faktor kategóriájában egy hangvezérlésű okosszoba kialakítására hozott ötleteket. A legjobb három csapat nyereménye egy párizsi út, melynek során prezentálhatják ötleteiket az AccorHotels globális fejlesztőcsapatának, és pilot keretében dolgozhatnak tovább a megvalósításán.

A különdíjasok közül az Infinity Imagine csapat nyerte el az egy hónapos együttműködés lehetőségét a NUMA Moscow szak­embereivel. Ötletükkel egy hangvezérlésű virtuális asszisztens könnyíti meg a kommunikációt a hotel személyzetével.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka