Inno-tér
2018. július 16.

Bay25 Partnertalálkozó

A 25 évvel ezelőtt alapított Bay Zoltán Alkal­mazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. jubileumi megemlékezéssorozatának egyik fő eseményét tartották május végén.


A rendezvényen közel 150 üzleti és szakmai partner vett részt, több tucat kis- és középvállalkozás, multinacionális nagyvállalat, kutatóintézetek, egyetemek, oktatási intézmények. Szakmai kiállítás és interaktív programok várták a vendégeket, ezek keretében kipróbálhatták a Bay saját fejlesztésű megoldásait: eszközöket, applikációkat, technológiákat.

A meghívott előadók közül elsőként Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a hazai kutatás-fejlesztés kezdeteit felelevenítve megemlékezett a kutatóközpont alapításáról és kapcsolódási pontjairól.

Spaller Endre,
a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kapcsolati elnökhelyettese kiemelte a kutatóközpont egyedülállóságát, sokoldalúságát a kutatás-fejlesztés területén, több tudományágat lefedő termékportfóliójukat a biotechnológiától az anyagkutatáson keresztül az anyag­tudományokig, hangsúlyozva, hogy smart megoldásaik nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Szigeti Ádám,
az Óbudai Egyetem kancellárja, felkért helyettes államtitkár az újonnan alakuló Innovációs és Technológiai Minisztérium képviseletében felvázolta, hogy a kutatás-fejlesztés egyre fontosabb itthon is, ezért a kormány tágabb teret kíván biztosítani a következő években e terület kibontakoztatására.

Grasselli Norbert,
a kutatóközpont ügyvezető igazgatója az elmúlt 25 év eredményeinek összefoglalása után bemutatta a Bay Nonprofit Kft. jelenlegi portfólióját, valamint a jövőbeli terveiket, céljaikat.

Grasselli Norbert

Végül a kiemelt együttműködő partnerek a jelenleg is folyó közös kutatási projekteket ismertették. A programot lézershow és fogadás zárta.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka