Inno-tér
2017. július 2.

DELFIN Díj a legígéretesebbeknek

A Magyar Telekom idén is kiosztotta a DELFIN Díjat, amelyet a fenntartható-ság terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégek, szervezetek nyerhetnek el.


A vállalat 2008-ban alapította a DELFIN Díj (Díj egy EL­kötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) pályázatot azért, hogy elismerje a fenntarthatóságban élen járó beszállítóit. 2013 óta viszont bármely hazai vállalkozás vagy akár civil szervezet is indulhat a díjért már megvalósult és működő projektekkel, programokkal. 2017-ben négy kategóriában összesen hat díjat adtak át.

Innováció a fenntarthatóságért

FORNAX ICT Infokommunikációs Megoldások Kft. – A cég redinner alkalmazása a felesleges élelmiszer hasznosítására nyújt megoldást, ehhez a felhasználókat és a közelükben található éttermeket kapcsolja össze.
Villámfordítás Fordítóiroda – A cég célja az elektronikus fordítási tanúsítványok hazai rendszerének kidolgozása és beveze­tése, amely a papírmentesség révén csökkenti a környezeti terhelést és az ügyintézés időtartamát.

Esélyegyenlőség

Alko-soft Szolgáltató Nonprofit Bt. – A cég olvasást segítő eszközök magyarországi forgalmazásával, honosításával, ingyenes digitális könyvtár üzemeltetésével segíti a látássérülteket, emellett kifejlesztette az eRikkancs rendszert, amely lehetővé teszi, hogy a látássérültek a nyomtatott sajtót elektronikusan tudják olvasni számítógépük segítségével.

Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás, fejlesztés

Fővárosi Vízművek Zrt. – A vállalat egy törpe vízerőmű létre­­ho­zását tűzte ki célul a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepen, amely a telep energiaszükségletének önerőből való ellátási arányát növelte, és így csökkentette a telep függését külső villamos hálózattól.

Fenntarthatósági tudatformálás, oktatás

ELTE Együtt a Környezettudatos Szemléletért – Az önkéntes alapú intézményi fenntarthatósági program 2008 óta működik, és eddig tízmillió forint megtakarítást hozott az egyetemnek, emellett a program önkéntesei 17 millió forint értékben végeztek önkéntes munkát.
Impact Hub Budapest – Egy nemzetközi hálózat tagjaként az Impact Hub Budapest közösségépítéssel, edukációval, ismeretterjesztéssel és érzékenyítéssel foglalkozik fenntarthatósági, környezetvédelemi, klímaváltozási és társadalmi témákban.


A díjakat a XVIII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés keretében adták át.

„Nagyon jó látni, hogy évről évre nő a DELFIN Díjra pályázók száma, és tartalmában is egyre kiforrottabb, átgondoltabb projektekkel pályáznak a vállalkozások, civil szervezetek… Úgy látjuk, hogy a fenntartható, élhető jövőről való gondolkodás – a megfelelő szándék esetén – ugyanúgy be tud kerülni egy nagyvállalat, mint egy pár fős vállalkozás mindennapjaiba. Örömünkre szolgál, hogy partnereink, beszállítóink számára is fontos a felelős működés” – mondta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom humán­erőforrás vezérigazgató-helyettese.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka