2019. február: ökológia, portré, jegyzet, innováció, egyetem, kémia, tudomány, Nemzeti Agykutatási Program, mikroszkópia, orvostudomány, régészet, genomika, anyagtudomány, kiállítás/konferencia, atomenergia, energiagazdálkodás, agrárium, fenntarthatóság, megújuló energia, zöldkörnyezet, ipar 4.0, mesterséges intelligencia, it, nanotechnológia
Inno-tér
2018. október 3.

Megnyílt a Millenáris Startup Campus

Szeptemberben nyílt meg Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb startup közösségi irodája. A Millenáris Park több mint ötmilliárd forintos beruházásból megvalósuló fejlesztésének első ütemében, 1,7 milliárd forintból épült fel a Millenáris Startup Campus.


A megnyitón Varga Mihály pénzügyminiszter ki­emelte: a campus létrehozásával a humán tőkének adnak ösztönzést, és a vállalkozások működési feltételeinek javulását segítik elő. A kormány szerint a startup vállalkozásokat támogató jogszabályi környezetet is fejleszteni kell – közölte a miniszter, aki azt is elmondta, hogy az intézmény töltöttsége már 70 százalékos.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A kormány 360 milliárd forintot költ hét év alatt az innovációs ökoszisztéma építésére, és több mint 600 milliárd forintot fordít innovációra, kutatás-fejlesztésre. A Millenárison nem csak magyar ötletek valósulnak meg, a központba már svédek és lengyelek is bejelentkeztek.

Gulyás Gergely
Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a hely bölcsője lehet azoknak a fejlesztéseknek, amelyek a magyar gazdaság fejlődéséhez járulhatnak hozzá. Olyan új kreatív városnegyed születhet, amely sokak számára teszi lehetővé, hogy újat, hasznosat alkossanak. Hozzátette: a központ elhelyezi Budapestet a startupvilág térképén.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A két hónapos próbaüzem sikeres volt, a campus szolgáltatásai iránt nagy a kereslet. A régió legnagyobb közösségi irodájában 180 munkaállomás, 24 iroda és tárgyaló, két szemináriumterem, egy előadóterem található az egykori Ganz-gyár területén.•

 
Inno-tér
Innotéka