2018. december: jegyzet, mesterséges intelligencia, it, geológia, portré, fizika, tudomány, csillagászat, innováció, egyetem, fenntarthatóság, környezetvédelem, zöldkörnyezet
Inno-tér
2017. november 5.

Telenor Youth Fórum

Idén december 8. és 11. között rendezik meg az ötödik, éves Telenor Youth Fórumot (TYF) Oslóban. Hazánkat két fiatal képviseli a nemzet­közi csapatban, amelynek tagjait 12 ország 7000 je­lent­kezője közül választották ki.


A TYF-küldöttek szolgáltatásszervezés workshopon vesznek részt, amelyen egy globális társadalmi ki­hívásra kell digitális megoldást találniuk. Közösen vizsgálják a digitális technológia és a béke kapcsolódási lehetőségeit, valamint részt vesznek a Nobel Békehét rendezvényein. A TYF-csoport tagjai 2018-ban is folytatják a projektmunkát, fejlesztik digitális megoldásaikat, amelyeket a Nobel Békeközponttal közösen szervezett kiállításon mutatnak majd be.

Magyarországról a kecskeméti, 21 éves Baukó Bettina Gréta és a 23 éves, budapesti Mátyás Máté vehet részt az eseményen.

Baukó Bettina Gréta pszichológiát tanul az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán, és már többéves tapasztalatot szerzett önkéntesként az Autizmus Központnál, az Autizmus Alapítványnál és a Cseperedő Alapítványnál. Gréta elkötelezett a társadalmi kérdések iránt, és kész aktívan tenni a sztereotípiák ellen, hogy segítse a mentális problémákkal küzdő fiatalokat.

Mátyás Máté a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte a diplomáját, utána külföldi egyetemeken – University College London, Shanghai Jiao Tong University és University of California – közigazgatást tanult. Ő is jelentős önkéntes tapasztattal rendelkezik, angolt és németet tanított kórházban fekvő gyerekeknek az Amigos a Gyerekekért Alapítvány szervezésében.•

 
Inno-tér
2018. november – Közlekedésfejlesztési különszám

2018. november – Közlekedésfejlesztési különszám

Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018

Innotéka