Tartósítás mindenekelőtt

Az öt-hatezer bar nyomáson kezelt élelmiszerek kétszer annyi ideig eltarthatóak, mint a hagyományos eljárással tartósított...

Magyar–szerb tejipari kutatás és fejlesztés

A tejüzemek egyik nagy problémája világszerte a sajtgyártás során keletkező hatalmas mennyiségű tejsavó kezelése...

Világszínvonalú eljárás a mikotoxinok egyidejű mérésére

A mikotoxinokat, azaz a penészgombák mérgező anyagait mutatja ki flow citometriás módszerrel a Soft Flow Hungary Kutató...

Bioaktív komponensek kutatása az EKF Egerfood Tudásközpontban

Jelenleg az európai élelmiszer-előállítás csökkenő részét teszi ki a világ teljes termelésének, és ez súlyos...

Mérnöki konyhaművész

A kilencvenes évek közepén, villamosmérnöki diplomával a zsebében döntött úgy, hogy a hobbija lesz a hivatása....

Innovatív gondolkodók találkozója Budapesten

Október közepén immáron negyedik alkalommal találkoztak Budapesten a FROST (Frontiers in Organic Synthesys Technology)...
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka