Inno-tér
2023. szeptember 8.

A Gmail előrelép, a Messenger vissza

A nyár végén két érdekes hírrel került a sajtó kereszttüzébe a két techvállalat. Míg a Google egy új frissítéssel örven­deztette meg mobilfelhasználóit, addig a Facebook Messenger egy fontos funk­cióját veszíti el ősszel.


A Gmail Workspace Updates blogján harangozta be egy régóta várt fejlesztését, amelynek értelmében a nyár végéig Android- és IOS-eszközökön egyaránt bevezették azt a funkciót, amely felismeri az idegen nyelven írt e-maileket, és automatikusan felajánlja majd a fordítás lehetőségét is. Az alapértelmezett nyelvre fordításról a fejléc alatti ikonra kattintva dönthetünk, és egy érintéssel vissza is lehet váltani az eredeti nyelvre. Ez az újítás gördülékenyebbé teszi a különböző nyelvek közötti kommunikációt, és a biztonságot is javítani fogja. A webes felületen már évek óta létező könnyítés jelenleg száz nyelven érhető el.

A Facebook azonban egy jóval kevésbé örömteli újítást tervez a szeptember 28-i frissítésével. Zuckerbergék döntése értelmében szeptember végétől megszűnik az SMS-üzenetek küldésének és fogadásának lehetősége a Messenger-alkalmazásban.

Azoknak a felhasználóknak, akiknek eddig a Messenger volt az alapértel­mezett üzenetküldő alkalmazásuk a telefonjukon, újat kell választaniuk, és abban az alkalmazásban férhetnek hozzá a korábbi üzeneteikhez is. A vállalat nem indokolta a döntését, azonban miután a banki SMS-ek rengeteg érzékeny információt tartalmaznak, feltehetően nem akartak a jövőben felesleges kockázatot vállalni ezen a területen.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka