Inno-tér
2023. május 10.

Átadták a 2022. évi „A Környezet Védelméért” Díjakat

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által 2000-ben alapított Díj átadására a május 6-án megrendezett 22. Országos Környezetvédelmi Találkozón és Díjátadó gálán került sor.


A megnyitót követően – a több mint 250 résztvevőt - video üzenetben köszöntötte a találkozó fővédnöke, Kőrösi Csaba, az ENSZ közgyűlés elnöke, aki rövid helyzetértékelését követően felhívta a figyelmet mindannyiunk közös felelősségére környezetünk védelme érdekében.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége által 2000-ben alapított „A Környezet Védelméért” Díjat minden évben három kategóriában ítéli oda a KSZGYSZ Elnöksége a környezetvédelem területén kiemelkedő teljesítményt nyújtóknak.
A tavaly meghirdetett pályázatra 28 jelölés érkezett be. A nagyszámú jelölés nemcsak a díj ismertségét jelenti, de azt is, hogy jelentősen növekedett azon innovációk száma, amelyek ebben az ágazatban létrejöttek és elismerésre méltóak.
A díjakat a 22. Országos Környezetvédelmi Találkozó és Gálaest keretében dr. Ágoston Csaba, a Szövetség elnöke, a találkozó védnökei, Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár és dr. Botos Barbara klímanagykövet, valamint dr. Bándi Gyula biztoshelyettes adta át.

A Vállalkozás kategória díját – megosztva –a Corn Oil Press Kft. vehette át a szerves maradékanyagok innovatív hasznosítása, a Grapoila termékek sikeres piacra vitele elismeréseként.

A Vállalkozás kategória – megosztott – díját a Sain-Gobain Hungary Kft. a környezettudatos működés és társadalmi felelősségvállalás terén kifejtett tevékenysége elismeréseként kapta.

Gubó Eduárd az agrár-környezetvédelem területén végzett alkalmazott kutatói és innovációs tevékenysége elismeréseként az Ifjúsági kategória Díját vehette át.

A Respray Solutions Kft. az innovatív, környezettudatos Respray újratöltési megoldásainak elismeréseként Oklevélben részesült.

„A Környezet Védelméért” Díj Egyéni kategória díját dr. Csepregi István környezetvédelmi szakjogász a természet- és környezetvédelem terén kifejtett több évtizedes áldozatos munkássága elismeréseként vehette át.

Forrás: KSZGYSZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka