Inno-tér
2023. július 4.

Egy fiatal magyar kutató utazhat Stockholmba

A Magyar Innovációs Szövetség megrendezte a válogatót a Nobel-díj átadási ünnepségre, melyre a világ különböző országaiból maximum 25 fiatal kvalifikálhatja magát.


A Magyar Innovációs Szövetség, mint a Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS) magyarországi képviselője 2001 óta minden évben delegálhat egy fiatal magyar kutatót a Nobel-díj átadási ünnepségre és az azt megelőző egyhetes stockholmi tudományos fórumra.

Gondos mérlegelés és hat tehetséges fiatal kutatóval folytatott interjú után a MISZ által kinevezett hat zsűritag döntött az idei résztvevő személyéről a Kutató Diákokért Alapítvány szakmai segítségével. A zsűri tagjai a következő elismert szakemberek voltak: Kroó Norbert, akadémikus, Magyar Tudományos Akadémia, Madarász Emília, kutatócsoport-vezető, Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, Jakab László, az OTIO zsűrielnöke, a MISZ ügyvezető igazgatója, Ivánka Gábor, MAFITUD elnök, Mészáros Botond, a 2022. évi SIYSS magyar résztvevője.

A döntés értelmében a 2023 decemberében megrendezendő 42. Stockholm International Youth Science Seminar magyar résztvevője Viczián Dániel, a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia III. díjasa, „Antioxidáns hatású enzimutánzó nanokompozitok előállítása” című munkájával. Dániel a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium végzős diákja.

A SIYSS egyedülálló lehetőséget biztosít fiatal kutatók számára, hogy bemutathassák innovatív kutatásaikat, valamint inspiráló beszélgetéseket folytathassanak Nobel-díjasokkal és kortársaikkal. Ez az esemény nem csak nemzetközi együttműködésekre ösztönöz, hanem hatalmas lehetőséget kínál a résztvevőknek arra, hogy kibővítsék látókörüket és hozzájáruljanak a magyar tudományos élet fejlődéséhez.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka