2020. május: jegyzet, adatbányászat, folyamatmodellezés, diagnosztika, egyetem, vegyipar, portré, okostechnológia, genomika, gépipar, közlekedés, fizika, orvostudomány, hálózatkutatás, matematika, it, tudomány, neutronkutatás, anyagtudomány, autóipar, öntészet, mérés, atomenergia, biztonságtechnika, innováció, elektronika, disszemináció, izotóptechnika, egészségipar, vízgazdálkodás, környezetvédelem, építés, zöldkörnyezet, fenntarthatóság, hulladékgazdálkodás, paragrafus, mesterséges intelligencia, virtuális valóság
Inno-tér
2019. május 6.

Hackerek nagy napja

Szerencsére nem kizárólag rossz szándékú hackerek vannak a világon, hanem olyanok is, akik tudásukat nem zsarolásra, hanem szoftverek és programok hibáinak felfedezésére fordítják. Az IT-biztonság ezen szakértői hazánkban először vehettek részt egy speciális versenyen.


A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kiber­vé­del­mi Intézet Hungarian Cyber Security Challenge 2019 (HCSC’19) néven szervezett április 19. és 21. között egyéni IT-biztonsági versenyt. Az esemény célja elsősorban a technikai képességek gyakorlása, az elektronikus információ­biztonsági szakmai orientáció, a szakma népszerűsítése és új tehetségek felkutatása volt.

A részvételt nem kötötték iskolai előképzettséghez, ugyanakkor komoly gyakorlati tapasztalatra volt szükség az informatikai biztonság területén, hiszen a megmérettetésen a szervezők úgynevezett egyéni „capture the flag” (CTF) típusú feladatokat biztosítottak a portálon keresztül. A próbatételek különböző informatikai biztonsági témákat érintettek, mint például offenzív security (exploit, sérülékenységkihasználás); defenzív security (log­elem­zés, hálózati forgalomelemzés, károskód-elemzés) és biztonságos programozás (C/C++ és Python).

A kétfordulós verseny első három helyezettje a nyeremény ajándékutalványon kívül részt vehet felső kategóriás nemzetközi és hazai szakmai konferenciákon. A legjobb etikus hackerek eljuthatnak Las Vegasba a Def Conra, a Londoni Black Hatre és a Hacktivityre, melyet Budapesten rendeznek meg.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Innotéka