Inno-tér
2023. szeptember 6.

Logopédusra van szüksége?

A mesterséges intelligencia (MI) egyre több egész­ségügyi szakterületen hódít, egy új fejlesztésnek köszönhetően pedig már a beszéd­zavarok és a nyelvi készségek kezelésében is segítségünkre lehet. A Jessicát létrehozó Better Speech még az Amerikai Beszéd-Nyelv-Hallás Szövet­séggel is együtt dolgozik.


A Better Speech egy olyan online szolgáltató, amely már jó ideje beszéd­terápiát biztosít gyermekek és felnőttek számára, segítve egyebek között a hangzavarok, az afázia, a dadogás kezelését a páciensek otthonának kényelméből. A vállalat Jessicának elnevezett új fejlesztése mesterséges­intelligencia-algoritmusok alkal­mazásával kínál személyre szabott terápiás kezeléseket az Egyesült Államokban.

Jessica

Az MI beszéd­asszisztens fejlett beszéd­felismerő és természetes nyelv­feldolgozó képességekkel is rendelkezik, amelyek fel tudják mérni a beszéd­mintákat, azonosítják a fejlesztendő területeket, és célzott beavatkozáso­kat végezhetnek. Jessica számára az idő hozza meg az igazi sikert, hiszen minél több beteggel találkozik, annál többet tanul, és egyre intelligensebb lesz. A vállalat ugyanakkor nem a logopédusok kiváltását célozta meg, mint arra a vezér­igazgató, Ranan Lachman a Jessicát bemutató sajtó­közleményben rá is mutatott. Szoftverüket úgy tervezték, hogy bővítse a cég szolgáltatásait, és gyakorló­eszközként lehessen használni. A Better Speech az Amerikai Beszéd-Nyelv-Hallás Szövetséggel is együtt­működik abban, hogy minél több beteg férhessen hozzá a technológiához.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka