Inno-tér
2023. november 3.

Partnertalálkozóval és seregszemlével ünnepelt a Bay Zoltán Kutatóközpont

A Bay Zoltán Kutatóközpont idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. E jeles alkalomból a tudásközpont több mint 100 közép- és nagyvállalati, tudományos és egyetemi vezető részvételével nemzetközi üzleti partnertalálkozót szervezett, illetve BAY EXPO néven bemutatta legújabb innovatív ipari fejlesztéseit is, méltó emléket állítva névadójának.


A rangos eseményt Csák János kulturális és innovációs miniszter nyitotta meg.

Bay Zoltán magyar kutatóként megteremtette a modern asztrofizika egyik új tudományágát, a rádiócsillagászatot, hiszen a világon elsőként neki sikerült radarhullámokkal megérinteni a Holdat. Tudományos eredményeire tekintettel kortársai közül többen Nobel-díj várományosként is emlegették. Az ő nevét viseli az idén jubiláló tudásközpont, amely kutatóintézetként az ipari fejlesztések legjelentősebb hazai képviselőjévé vált.

E jeles alkalomból nemzetközi üzleti partnertalálkozót, illetve legújabb innovatív ipari fejlesztéseiből BAY EXPO néven bemutatót szervezett a Magyar Zene Házába, méltó emléket állítva névadójának. A rangos budapesti eseményt Csák János kulturális és innovációs miniszter nyitotta meg.

Schmidt Balázs, a 30 éves Bay Kutatóközpont ügyvezetője

Schmidt Balázs, a Bay Kutatóközpont ügyvezetője hangsúlyozta: „Meggyőződésem, hogy Magyarországon kutatóintézetként a Bay piacvezető az ipari fejlesztések területén. A jubileum kiváló apropó volt arra, hogy üzleti és tudományos partnereinknek bemutassuk eddig elért eredményeinket, egyúttal felvázoljuk jelenünket és távlati jövőnket is. Mindemellett alkalmat is teremtettünk arra, hogy mozgásban tartva az ökoszisztémát, szélesítsük horizontális kapcsolatainkat is, ami elengedhetetlen újabb jövőbeni sikerek eléréséhez.”

A partnertalálkozón több mint 100 üzletember és a hazai tudományos világ meghatározó szereplői vettek részt, akik a szakmai előadásokat követően olyan fejlesztéseket ismerhettek meg a BAY EXPO kiállítás keretében, mint például ipar 4.0 szimulációs modellek, újgenerációs drón és szonár eszközök, virtuális valóságra, illetve mesterséges intelligenciára optimalizált okosszemüvegek és monitorok, roncsolásmentes vizsgálati eszközök, illetve egészségipari robotok, 3D szkennerek.
A Bay Zoltán Kutatóközpont jövőképe egy olyan piaci alapokon működő, nemzetközileg is jegyzett fejlesztőközpont létrehozása, amely képes a hazai és nemzetközi ipari innovációs igények gyors kiszolgálására, saját új szellemi termékek megalkotására. E cél eléréséhez az elmúlt három évtizedben eddig elért eredmények kiváló alapul szolgálnak.

Forrás: Bay Zoltán Kutatóközpont

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka