2019. június: orvostudomány, ökológia, jegyzet, fizika, lézer, anyagtudomány, tudomány, disszemináció, Nemzeti Agykutatási Program, innováció, építés, atomenergia, biztonságtechnika, élelmiszer, egyetem, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, közlekedés, megújuló energia, környezetvédelem, it

Játékos április a szabadban!

A Duna-Dráva Cement Kft. idén is megrendezte a középiskolás diákok számára kétfordulós környezetvédelmi vetélkedő­jét, ismét a Váci Cementgyárban.


Április 26-án ötödik alkalommal rendezték meg a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot, amelynek népszerűsége töretlen. Az elmúlt években a DDC két cementgyárának környékén élő középiskolások izgalmas, humoros és elgondolkodtató feladatok segítségével ismerkedhettek meg a cég működésével.

(Sz)épül a környezetünk!
A DDC a környezetében élő helyi közösségek támogatá­sára és a környezetvédelmi elveire alapozva hozta létre a DDC Zöld Város Programot. Az első, kétnapos programon, a ve­télkedő első fordulója után, a DDC-s dolgozók és önkén­te­sek a váci KRESZ-parkot és vízfogó területét tisztították, szépítették meg.

A vetélkedő első fordulója, a vállalat új kezdeményezésére, a DDC Zöld Város Programra épült. A csapatok a cementgyárral és a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd a váci KRESZ-park területén növényeket, fákat ültettek és „land art” művet készítettek. Az esemény sztárvendége Puskás Peti volt, aki lelkesen támogatta a vetélkedő versenyzőit.

A döntőbe jutott hat legjobb csapat tagjai ügyességi feladatokat és a környezettudatos cementgyártáshoz, valamint alternatív tüzelő­anyagok használatához kapcsolódó feladványokat oldottak meg. A csapatok kreativitását a cementeszsákokból készített ruhák és a DDC-s cementből készített beton ékszerek szemléltették. Munkájuk elismeréseként értékes nyereményeket vihettek haza.•

 
2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

Hírlevél feliratkozás

Innotéka