Bővíti portfólióját az ELMŰ-ÉMÁSZ

Az ELMŰ-ÉMÁSZ távközlési szolgáltatóként is megjelenik a piacon, miután megnyitja optikai üvegszálas hálózatát az ügyfelek előtt – ismertette a cég terveit dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke a budapesti társaság fennállásának 125. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.


Az elmúlt néhány évben az ELMŰ sikeresen alakult át régi stílusú, hagyományos energiaszolgáltató cégből az egyik legnagyobb magyarországi energiainfrastruktúra- és energiaszolgáltató cégcsoporttá. Ezt a folyamatot a vállalat elsősorban az üzleti portfóliójának fejlesztésével valósította meg, amely már magában foglalja a villamos elosztó­hálózat üzemeltetését és az egyetemes szolgáltatást, villamos áram és földgáz szabadpiaci értékesítését, e-mobility szolgáltatásokat, a decentralizált energiamegoldásokat, a közvilágítási, hálózati és energiaszolgáltatási termékeket. Dr. Marie-Theres Thiell, az Igaz­gatóság elnöke ezzel kapcsolatosan arra is felhívta a figyelmet, hogy 2012 és 2017 között a villamosenergia-fogyasztás éves átlagos növekedési üteme meghaladta az 1,5 százalékot, az elmúlt évben az új csatlakozási kérelmek száma 40, míg az új háztartási napelemes rendszerek száma 30 százalékkal nőtt. „A magyar gazdaság dinamikusan fejlődik, a villamos energia iránti igény folyamatosan nő, ami mind nagyobb felelősséget ró a szolgáltatókra, így az ELMŰ-ÉMÁSZ-ra is” – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és dr. Marie-Theres Thiell, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke

2018-ban a cégcsoport összesen 30 milliárd forintnyi forrást fordít magyarországi fejlesztésekre, 2020-ig ez az összeg tovább emelkedik. Dr. Marie-Theres Thiell kitért arra is, hogy az ELMŰ-ÉMÁSZ új szolgáltatásokat indít, megnyitja optikai üvegszálas hálózatát az ügyfelek előtt, új cége, az ELMŰ-ÉMÁSZ Solution pedig szeptembertől infrastruktúra-szolgáltatásokat biztosít.

Az ELMŰ 125 éves jubileumi rendezvényének megnyitóján

Martin Hermann, az Innogy SE kiskereskedelmi operatív igazgatója elmondta, hogy a mindennapokat átalakító folyamatok, a digitalizáció hatásai az energiatermelést is átalakítják. Az ELMŰ legnagyobb részvényesének képviselőjeként üdvözölte, hogy „a magyar kormány felismerte a folyamatok jelentőségét, és a térségben egyedülálló módon támogatja a szupergyors internethálózat és a legkorszerűbb 5G technológia feltételeinek kiépítését”.

Az ELMŰ és a magyar kormány partnersége a rezsicsökkentési intézkedésekből adódó konfliktusokat is túlélte, a két fél kapcsolata sikeres példája a magyar–német kapcsolatoknak – hangsúlyozta beszédében Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki kiemelte: ma a mérsékelt energiaárak már nem pusztán a közjót szolgálják, hanem versenyelőnyt jelentenek a magyar gazdaság számára.

A rendezvényen kiállításon mutatták be az ELMŰ fejleszté­seit és legújabb szolgáltatásait – FTTx, enHome; B2B PV; e-mobility megoldások; okos közvilágítási oszlopok, intelligens megoldások a méréstechnika terén –, Soroksáron pedig felavatták az új kereskedelmi energiatárolót. Az utóbbi létesítmény lesz Magyarország első nagy teljesítményű, akkumulátoralapú villamosenergia-tároló telephelye.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka